Αλόη Βέρα. Ένα φυτό σχεδόν μαγικό!

Ιδέες που μιλάνε!
Αλόη Βέρα. Ένα φυτό σχεδόν μαγικό!
Όλοι έχουμε ακούσει για τις μαγικές ιδιότητες της αλόης βέρα και για πολλούς θεωρείται το απόλυτα θεραπευτικό φυτό! Γνωστή ανά τον κόσμο για τις θεραπευτικές της ιδιότητες, ξεχώρισε από νωρίς για την αναζωογονητική και επουλωτική της δράση. Συγκεκριμένα, οι βασίλισσες της Αιγύπτου τη λάτρευαν, οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι γιατροί τη χρησιμοποιούσαν ανελλιπώς ενώ ακόμα ο Μ. Αλέξανδρος κατέκτησε ολόκληρο νησί έτσι ώστε να εξασφαλίσει άφθονες ποσότητες για να γιατρεύει τους τραυματισμένους στρατιώτες του. Για τους Ρώσους, η αλόη θεωρείται «ελιξίριο νεότητας» ενώ οι αρχαίοι Αιγύπτιοι την αποκαλούσαν «βότανο της αθανασίας». Χρησιμοποίησε, λοιπόν, την αλόη σε θρεπτικές μάσκες και πίλινγκ προσώπου και απόλαυσε το φυσικό ελιξίριο της νεότητας.
Χειροποίητο peeling
Πίλινγκ
Υλικά
1 κουταλάκι Αλόη βέρα gel, 1 ½ κουταλάκι λευκή ζάχαρη, 4 σταγόνες λεμόνι
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί. Κάνουμε μασάζ στην επιδερμίδα για 3 λεπτά, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Ξεπλένουμε με άφθονο χλιαρό νερό.
Μάσκα Προσώπου
Υλικά
1 κουταλιά αλόη gel, Έλαιο από 1 κάψουλα βιταμίνης Ε, Έλαιο από 1 κάψουλα βιταμίνης Α, 4 σταγόνες λεμόνι, 1 κουταλάκι άργιλο σκόνη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Απλώνουμε τη μάσκα στην επιδερμίδα, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια. Την αφήνουμε για 20 λεπτά. Ξεπλένουμε με άφθονο χλιαρό νερό.