Ορεινή πεζοπορία. Κι αν σου φαίνεται βουνό… δεν είναι!

Βάζει ιδέες για καλό ξεκίνημα
Ορεινή πεζοπορία. Κι αν σου φαίνεται βουνό… δεν είναι!
Ορεινή πεζοπορία σημαίνει περπάτημα στο βουνό και συγκεκριμένα σε μέρη που γενικά χαρακτηρίζονται βατά. Είναι ο τέλειος συνδυασμός ήπιας αερόβιας άσκησης, πνευματικής χαλάρωσης ενώ παράλληλα απολαμβάνεις το μεγαλείο τη φύσης. Είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες καθώς δεν απαιτεί ιδιαίτερη φυσική κατάσταση. Και είναι σίγουρα αυτό «το κάτι» που θα ανεβάσει ψηλά τη σωματική σου κατάσταση και όσα νιώθεις!
Μέρη για ορεινή πεζοπορία
Η ορεινή πεζοπορία συνδυάζει τη φυσική άσκηση με την άμεση επαφή με το περιβάλλον. Είναι μία δραστηριότητα που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια, ακόμη κι αν ζει στην Αθήνα.
Επιλέξτε τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, όπου υπάρχει ένα πυκνό δίκτυο καλοδιατηρημένων μονοπατιών. Τα περισσότερα από τα αυτά μάλιστα περνούν μέσα από πηγές, πυκνά δάση και ξέφωτα. Τα μονοπάτια είναι σηματοδοτημένα ώστε ο ορειβάτης να βρει τη διαδρομή που επιθυμεί.
Ακόμα, υπάρχουν δύο ορειβατικά καταφύγια, το ένα στη θέση Μπάφι που ανήκει στον ΕΟΣ Αθηνών και το άλλο στη θέση Φλαμπούρι που ανήκει στον ΕΟΣ Αχαρνών, όπου υπάρχει δυνατότητα για ξεκούραση και ύπνο. Για διαδρομές σε άλλους δρυμούς, μπορείς να επιλέξεις τις διαδρομές στον Όλυμπο, τον Κίσσαβο ή στα Τέμπη.