Διακοπές στις Κυκλάδες. Η γοητευτική συνύπαρξη λευκού και μπλε!

Βάζει ιδέες για καλό ξεκίνημα!
Διακοπές στις Κυκλάδες. Η γοητευτική συνύπαρξη λευκού και μπλε!
Σε όλο τον κόσμο όταν ακούνε την λέξη ελληνικό καλοκαίρι η πρώτη εικόνα που τους έρχεται στο μυαλό είναι σίγουρα το κυκλαδίτικο τοπίο. Οι Κυκλάδες αποτελούν σίγουρα έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκόσμια! Το διασημότερο ελληνικό νησιωτικό σύμπλεγμα αποτελείται από εκπληκτικές παραλίες, εξαιρετική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, όμορφα παραδοσιακά χωριά και πανέμορφα ξωκλήσια. Σύμφωνα με την μυθολογία, οι Κυκλάδες ήταν δημιούργημα του Ποσειδώνα, ο οποίος λόγω της οργής του μεταμόρφωσε τις νύμφες Κυκλάδες σε νησίδες. Ενώ το όνομα τους το πήραν εξαιτίας του κύκλου που δημιουργούν γύρω από την Δήλο.
Μια μικρή ιδέα για τις επιλογές που έχεις στις Κυκλάδες:
Σύρος: Η Σύρος είναι ένα από τα πιο αρχοντικά νησιά του Αιγαίου. Η πρωτεύουσά της, η Ερμούπολη, είναι από τις πιο καλά διατηρημένες νεοκλασικές πόλεις. Τα αξιοθέατα που μπορείς να επισκεφθείς είναι πολλά και μοναδικά. Ξεκίνα την περιήγησή σου από την κεντρική πλατεία, συνέχισε στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, το οποίο αποκαλείται και Μικρή Σκάλα του Μιλάνου, επισκέψου το σπίτι του Βαμβακάρη, περιηγήσου στην πινακοθήκη, βλέποντας έργα του Φασιανού και τέλος μάθε την εξέλιξη του νησιού στο Βιομηχανικό Μουσείο. Και φυσικά μην ξεχάσεις να γευτείς την τοπική μαραθόπιτα, την λούζα και το σκορδολουκάνικο.
Tήνος: Η Τήνος είναι ιδιαίτερα γνωστή για τον θρησκευτικό τουρισμό της και τα εκπληκτικά χωριά της. Στην πόλη της Τήνου αυτό που δεσπόζει είναι ο ναός της Παναγίας της Μεγαλόχαρης. Η χώρα της αλλά και τα χωριά που έχουν μείνει αναλλοίωτα στον χρόνο θα σε μαγέψουν. Σοκάκια με μπουκαμβίλιες, πολύχρωμα καφέ και απέραντο γαλάζιο συνθέτουν την εικόνα της Τήνου. Και μην ξεχάσεις να γευτείς την τοπική κουζίνα: λούζα, ξεροτήγανα, αμυγδαλωτά, μπεζέδες και παστέλι…